Μεγάλος Χορηγός

Olivepress

Χορηγοί TOP

  • SUZUKI PSOMAS
  • Bluestarlogo Square Newcolor

ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗΣ,Η "ΣΥΓΧΡΟΝΗ" ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕ ,ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ AIOLIKOS.GR

O coach του Παλλεσβιακού, Γιάννης Χρυσούλακης, αποδεχόμενος την πρόσκληση μας , μας μιλάει για όλα. Ο άνθρωπος  που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την νεότερη ιστορία της ομάδας του μας λέει την άποψη του για το πρωτάθλημα, το ντέρμπυ  Αιολικού- Παλλεσβιακού  και το πόσο τυχερός νοιώθει. Τον ευχαριστούμε πολύ.

xrysoulakis

1.Coach ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρόσκλησης. Αν και νωρις για το φετινό πρωτάθλημα πώς βλέπεις τις ομάδες έως τώρα?
Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και συγχαρητήρια για το site σας. Μέχρι στιγμής έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά.
Παρόλο που ειναι αρχή όλοι ξέρουμε πως οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την 4αδα φέτος είναι πέντε. Ο Αιολικός, ο Αίολος, η Γέρα, ο Αρισβαίος και ο Παλλεσβιακός. Δεν θα υπάρξει καμία εκπληξη απο τις άλλες πέντε ομαδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Νομίζω οτι καμία ομάδα εως τωρα έχει βρει ακόμα το ρυθμό του και όλοι ψάχνουμε την ταυτοτητά μας.
2. Ο Παλλεσβιακός έχει παίξει ήδη δυο φορες με τον Παπάδο Γέρας εως τώρα, κύπελλο και πρωτάθλημα. Τι γνώμη έχετε αποκομίσει?
Είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα για οποιαδήποτε ομάδα. Οταν παίξαμε με την Γέρα στο τελικο κυπέλλου και αμέσως μετά στην πρώτη αγωνιστική είχαμε κάνει και οι δύο μονο 3 βδομάδες προπόνηση στο κλειστό. Ετσι τα 2 παιχνίδια μεταξύ μας ήταν γεμάτα απο κακό μπάσκετ . Μας κέρδισαν και στα δύο στο τέλος λογω ψυχραιμίας των Ζεστών. Νομιζω πως , εαν και εχει κανει πολλές μεταγραφές φέτος η Γερα, οταν η μπάλα θα καίει θα ειναι και πάλι στα έμπειρα χέρια των αδερφών.Οπως και να έχει η Γερα θα θεωρείται φαβορί μέχρι να την νικήσει κάποιος.


3. 3η αγωνιστική και ακόμη ένα μεγάλο ματς, με τον Αιολικό Μυτιλήνης. Τι πιστεύεις για τον φετινό Αιολικό και για το συγκεκριμένο ματς?
Ο Αιολικός είναι σίγουρα αλλαγμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δείχνει να είναι πιο πειθαρχημένος και οργανωμένος από ποτέ. Αυτό το αντιλήφθηκα νωρίς όταν πριν το καλοκαίρι κάναμε κάποια φιλικά μεταξύ μας. Γι αυτ’ο και όταν είδα το πρόγραμμα αμέσως σημείωσα την αγωνιστική που θα είμαστε αντίπαλοι. Πιστεύω ότι το ματς του Σαββάτου θα έχει πολύ ενδιαφέρον και θα είναι ένα καλό ντέρμπι.

4. Ο φετινός Παλλεσβιακός δείχνει αποτελεσματικός φέτος. Είναι έτσι ή έχουμε λανθασμένη εικόνα?
Φέτος η ομάδα είναι διαφορετική από πέρυσι καθώς παίζουν έξι καινούργιοι παίχτες. Χρειάζεται οπωσδήποτε κάποιο διάστημα για να δεθεί η ομάδα και με μόνο δύο προπονήσεις την εβδομάδα αυτό θα αργήσει περισσότερο απ’ ό,τι θα ήθελα. Επομένως ακόμη δε μας θεωρώ αποτελεσματικούς. Στόχος μας είναι να είμαστε αποτελεσματικοί στα playoff.

5. Οσα χρόνια είσαι coach στον Παλλεσβιακό έχεις ομάδες με χημεία. Υπάρχει κάποιο μυστικό ?
Τύχη! Ήμουν τυχερός καθώς τα δύο πρώτα χρόνια που ανέλαβα το αντρικό στηριζόταν σε αρκετούς έφηβους που μεγάλωσαν μαζί μου στις ακαδημίες μας. Έτσι εκεί υπήρχε ήδη χημεία. Είμαι επίσης τυχερός γιατί οι παλιότεροι παίχτες, όπως ο Βέτσος, Σχοινάκης και Ιορδάνου είναι έμπειροι και λειτουργούν βάζοντας τον εγωισμό στην άκρη για το καλό της ομάδας. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να πείσω την ομάδα μου ότι και εγώ θα κάνω λάθη, αλλά είναι προτιμότερο και οι δώδεκα παίχτες να παίζουμε ενωμένα ακόμη και ένα λάθος, παρά ο καθένας ό,τι θέλει.

6. Ο Αιολικός φέτος μετα απο αλλαγές σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα άλλαξε προπονητή. Έχεις σχηματίσει άποψη για τον νέο προπόνητη του Αιολικού?
Έχω σχηματίσει πολύ θετική άποψη για τον καινούργιο coach του Αιολικού. Όπως είπα και πριν η ομάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο κι αυτό είναι σίγουρα αποτέλεσμα της δουλειάς του προπονητή. Πιστεύω πως με την καθοδήγησή του ο Αιολικός θα είναι φέτος ο καλύτερος που έχουμε δει ποτέ και το μέλλον του θα είναι γεμάτο επιτυχίες.

7. Θα ήθελες να μας πεις κάτι για την κατάσταση στο Λεσβιακό μπάσκετ?
Για την κατάσταση του μπάσκετ στο νησί ίσως έχω πιο θέτική γνώμη από τους πιο πολλούς. Σίγουρα η έλλειψη εγκαταστάσεων είναι τραγικό γεγονός. Αλλά παρατηρώ πολλές άλλες θετικές εξελίξεις και προτιμώ να στέκομαι σε αυτές. Όταν ήμουν μικρός υπήρχαν μόνο δύο ομάδες με ακαδημίες και όταν επέστρεψα στο νησί πριν από δώδεκα χρόνια υπήρχε μόνο μία. Τώρα υπάρχουν 4 ομάδες μέσα στην πόλη και 4 σε χωριά που έχουν οργανωμένες ακαδημίες. Πιο πολύ από ποτέ ασχολούνται παιδιά σε μικρές ηλικίες με το μπάσκετ και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι.

8. Κλείνοντας, μια προτροπή προς τον κόσμο που αγαπά το άθλημα ?
Να συνεχίσουν να δείχνουν έμπρακτα αυτή την αγάπη, ενισχύοντας με την παρουσία τους τους αγώνες και να προτρέπουν με τη σειρα τους τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους να ασχοληθούν με το άθλημα που μόνο θετικά έχει να τους προσφέρει.