Μεγάλος Χορηγός

Olivepress

Χορηγοί TOP

  • SUZUKI PSOMAS
  • Bluestarlogo Square Newcolor

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ

 

Ο Θοδωρής Γιαννίκος συνιδρυτής του Αιόλου Μυτιλήνης, μαζι με τον αείμνηστο Κώστα Μπαλή μιλά αποκλειστικά στο aiolikos.gr για την πορεία της ομάδα του απο την ίδρυση έως και σήμερα.

GIANNIKOS

 

1. Coach όταν πριν χρόνια ξεκινούσες αυτή την διαδρομή στην προπονητική και ειδικά στις ακαδημίες τι όραμα είχες για την ομάδα σου?

 
Καταρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ωραία δουλειά που κάνετε μέσα από το σάιτ σας και να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε φιλοξενώντας τις απόψεις μου σε αυτό ! 
Να ξεκινήσω λοιπόν 
 Όταν ακόμα σκεφτόμουν την ίδρυση της όμαδας Αιολου μαζί με τον συγχωρεμένο συνεργάτη και καλό μου φίλο Κώστα Μπαλή θέλαμε να κάνουμε καταρχήν την <<τρέλα μας >>και μετά κάτι προτωποριακο για τα τότε χρόνια με το να ασχοληθούμε με τις ακαδημίες και μόνο δηλαδή να ξεκινήσουμε μαθαίνοντας μπασκετ στα μικρά παιδιά από τις τάξεις του δημοτικού ακόμα κάτι που δεν έκανε καμία ομάδα στο νησί μέχρι τότε ...σκοπός μας ήταν η δημιουργία μιας ομάδας από τις ρίζες που να εκπέμπει υγεία και να μεγαλώσει βήμα βήμα  μέσα από τα δικά της παιδιά και τους δικούς μας κόπους !
 
2. Τα χρόνια "περάσαν" και εχει δημιουργηθεί μια μαγια αθλητων στα αναπτυξιακά τμήματα που έχει σαρώσει τα πάντα.  Είναι τόσο "εύκολο"  οσο φαίνεται ή έχει έρθει μέσα απο πολύ σκληρή δουλειά,  των αθλητών και δική σας φυσικά.
 
 Η αλήθεια είναι ότι η άνοδος της ομάδας ήρθε πολύ γρηγορότερα από όσο περίμενα με αποτέλεσμα οι υποχρεώσεις να αυξηθούν απότομα και να χρειαστούν αρκετές θυσίες και από εμένα και από του αθλητες τους γονείς των αθλητών  αλλά κυρίως από την οικογένεια μου που δίχως την στήριξη και την κατανόηση της δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα ...Μην ξεχνάτε και σε τι συνθήκες αναγκαζόμαστε όλοι στο νησί να κάνουμε προπονήσεις ποσό μάλλον μια ομάδα στα πρώτα βήματα της που δεν είχε καν πρόσβαση σε κλειστό γυμναστήριο ...και για να απαντησω ολοκληρωμένα στο ερώτημα σας η μαγιά των καλών αθλητών τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα τις δουλειάς της ορεξης και των θυσιών των ίδιων των αθλητών και αθλητριών και μόνο ! 
 
3. Ανδρικό τμήμα. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει συμμετοχή του Αιολου και στο ανδρικό τμήμα.  Ήταν ένας στόχος που εκπληρώθηκε?
 
Δεν θα το έλεγα σαν στόχο που είχα αλλά περισσότερο σαν φυσικό επακόλουθο ... κάτι που θα προέκυπτε μέσα από την δουλειά των προηγούμενων χρόνων. Σίγουρα με κάνει πολύ χαρούμενο που οι περισσότεροι από του παίχτες που έχουν περάσει απο την ανδρική ομάδα προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας και είναι κάτι που θα συνεχίσει να γίνετε και στο μέλλον ... άλλωστε στα 4 χρόνια της συμμετοχής μας στο ανδρικό είμαστε με μεγαλη διαφορά από το επόμενο η πιο νεανική ομάδα και όχι αναγκαστικά αλλά από επιλογή ! Είναι άλλωστε μια μορφή επιβράβευσης και τις δουλειάς τους του ταλέντου τους αλλά και ένα κίνητρο για να συνεχίσουν να προσπαθούν και να μην επαναπαύονται !
 
4. Εως τώρα πως έχετε δει τα πρωταθλήματα και την ανδρική κατηγορία..
 
Γενικά υπάρχει ένα πρωτάθλημα περισσότερο δυο ταχυτήτων αλλά είναι κάτι που συμβαίνει στα περισσότερα πρωταθλήματα όλων τον κατηγοριών .... έδωσε παραπάνω συναγωνισμό η έλλειψη ενός από τα ιστορικότερα σωματεία του νησιού του Αρίωνα και το μοίρασμα των παιχτών του στα υπόλοιπα που έτσι κατάφεραν να ενισχυθούν !
 
5. Στόχος του φετινού Αιόλου...
 
Στόχος της φετινής σεζόν όπως και κάθε σεζόν είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα βηματάκι προς τα εμπρός ... κάθε μέρα που περνάει να γινόμαστε και καλύτεροι μια και αυτό που λείπει από την ομάδα μου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι εμπειρία λόγω ηλικιας των παιχτών και αυτή θέλει χρόνο για να αποκτηθεί ... όποτε αγώνα αγώνα ξεχωριστά και όπου μας βγάλει !
 
6. Φέτος,  βλέπουμε δίπλα σας ένα δικό μας παιδί,  ενα απο τα αγαπημένα παιδιά του αειμνήστου Κουκελλη Δημήτρη, ο Προκοπίου Σταύρος.  Είναι ο στενός σας συνεργάτης έχοντας αναλάβει και μικρές ηλικίες.  Πώς καταλήξατε σε αυτή την επιλογή.
 
 Ναι φέτος αποφάσισα να συνεργαστώ με τον Σταύρο μια και είναι ένας άνθρωπος που υπήρξαμε μαζί συμπαίκτες , αντίπαλοι , των είχα σαν παίχτη όταν ειμουν προπονητής στον Παλλεσβιακο και σαν αντίπαλο προπονητή όταν προπονούσε των Α.Ο.Μ. ! Όπως είναι λογικό των ήξερα αρκετά καλά εκτιμούσα της μπασκετικες του αντιλήψεις και την διάθεση του για την προπονητική και το ότι είναι ο πρώτος που συνεργάζομαι μαζί στην ομάδα μετά τα τόσα χρόνια λέει πολλά για την γνώμη μου και την εκτίμηση  μου για εκείνον !
 
7. Λίγο πιο γενικά.  Πως βλέπετε την κατασταση στο νησί όσον αφορά τις υποδομές που υπάρχουν και τις ομάδες που συμμετέχουν.
 
Γενικά και αντικειμενικά το μεγαλύτερο και τεράστιο πρόβλημα στο νησί είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις ! Το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν βλέπω και την διάθεση από κάποιον από τους υπεύθυνους για αυτό να κάνουν πραγματικά κάτι πέρα από υποσχέσεις και λόγια του αέρα ... Το ότι είμαστε ο τελευταιος τροχός της αμάξης από πλευράς κλειστών εγκαταστάσεων πανελλαδικά είναι γεγονός και όχι απλά δικιά μου άποψη ... γενικά πάντως με τις υποδομές ενώ υπάρχει η διάθεση από αρκετές ομάδες δεν υπάρχει η υπομονή και επιμονή που είναι απαραίτητη σε αυτό το κομμάτι όποτε δεν υπάρχει και το ανάλογο αποτέλεσμα ! Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια μεγάλης βελτίωσης σε αυτό το κομμάτι πιστεύω !
 
8. Θα θέλατε να πείτε την άποψή σας για την ομάδα του Αιολικου και για τον προπονητή κ Γκούμα?

Η ομάδα του Αιολικού είναι τα τελευταία χρόνια μια από τις καλύτερες ομάδες του νησιού που προσπαθεί πάντα τελευταία να πρωταγωνιστεί και όπως έδειξε και από τα πρώτα επίσημα παιχνίδια μια ομάδα που θα διεκδικήσει και φετος τις πρώτες θέσεις ! Όσων αναφορά τον προπονητή της ομαδας του Αιολικού τον κύριο Γκουμα από τα πρώτα δείγματα δουλειάς και φιλοσοφίας που έχει δείξει τοποθετεί την ομάδα του σε γερές βάσεις και προς τον σωστό δρόμο και από το έστω λίγο που τον έχω γνωρίσει χαίρει της απόλυτης εκτίμησης μου και σαν προπονητής αλλά και ως άνθρωπος !
 
9. Μια ευχή για το μπάσκετ εδώ σε τοπικό επίπεδο
 
Όσων αναφορά τις ευχές μου για το μπασκετ σε τοπικό επίπεδο εύχομαι να ασχοληθούν όσο γίνετε περισσότεροι άνθρωποι με το άθλημα που να το αγαπάνε πραγματικά και να θέλουν να δώσουν σε αυτό περισσότερο αποτι θα πάρουν από αυτό .... Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι σε όλους τους αθλητές και τις ομάδες να έχουμε την υγεία μας και να συνεχίσουμε να κάνουμε με μεράκι αυτό που αγαπάμε !